Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ lagen på fotbollsplan

/

Annons

Inom lagidrotterna fotboll och ishockey är dett numera så mycket ojustheter, tacklande och våld så jag har i princip slutat titta på deras matcher.

Inom längdskidsporten hittar man på nya tävlingar och regler nästan varje år. Så har inte hänt inom nämnda lagsporter på år och dag!? Där tänjer man bara på bestämmelserna i regelboken och tillåter allt mer av farliga tacklingar även fram- och bakifrån. Att spelarna i de högre serierna får tillhöra Försäkringskassan är en blunder av Riksdagen lagstiftare. Om jag vore domare i dagens matcher så skulle nog utdelas 2 – 5 gula och 1 – 3 röda kort. Dock skulle jag ha sparsamt med efterbestraffningar som t.ex. Avstängning i nästa match. Men däremot åtal för misshandel och skadeuppsåt för de nedsparkningar, misshandel och uppsåt till kroppsskada. Ett alt härtill kunde vara att när någon skadas vid en tackling så att spelaren måste lämna planen så får laget med den skadade utvisa en spelare ur andra laget.

Vidare skulle antalet inkast begränsas till 5 eller 10 per lag. Överträds det så går inkastet till andra laget. Jag skulle nog också ta bort offsiden . Dagens matcher med 0-0 eller 1– 1 och 1– 2 är knappast publikdragande. Obscena gester och dåligt uppträdande och att slita av sig spelartröjan skulle bestraffas.

Tänk så mycket fint bollspel och så få skador vi kunde få uppleva om fotbollsspelarna inte fick röra vid varann under matchen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons