Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel medicin i Ås

Annons

Örjan Lundqvist tar i en debattartikel i LT 21 januari upp hur fler medlemmar i Ås församling kan involveras i församlingens verksamhet.

Hans förslag till lösning är att det inrättas ett kyrkofullmäktige med ett kyrkoråd under sig. Det är enligt min mening inte rätt metod för att skapa ytterligare engagemang, närvaro och delaktighet i församlingens arbete. Det finns goda skäl att tacka nej till Örjan Lundqvists förslag:

Det redan finns ett samfällt kyrkofullmäktige för hela pastoratet som beslutar om mål och riktlinjer för verksamheten, budget, kyrkoavgift och andra viktiga ekonomiska frågor.

Engagemanget i församlingens arbete blir inte bättre bara för att fler tar på sig uppdrag som förtroendevalda. Varför inte bli frivilligarbetare, det kan passa både kyrkan och den moderna människan ännu bättre.  

Att skapa fler forum för samråd och öppna diskussioner vid församlingsdagar, diskussionsaftnar etc. Det är betydligt bättre än ett kyrkofullmäktige för tankeutbyte både i stora och små frågor

Kyrkovalet i höst bör ägnas åt de viktiga framtidsfrågorna för Ås församling. Dit hör enligt min mening inte ett förslag om att inrätta ytterligare en politisk beslutsnivå ovanför kyrkorådet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons