Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-inträdet omöjliggör socialdemokratin

Annons

Faktum är att med inträdet i EU och godkännandet av Lissabonfördraget har Socialdemokraterna omöjliggjort för en socialdemokratisk regering att föra socialdemokratisk politik.

Redan på 1950-talet bestämde EU, tidigare EG, sig för att integrationen skulle ske genom juridisk lagstiftning, inte (märk väl) genom folkstyre (demokrati) och politik.

När socialdemokratiska ledare i dag påstår att EU skall bli en social union eller en social marknadsekonomi talar man inte sanning.

Lika osant var påståendet inför inträdet i unionen att EU var ett socialistiskt projekt.

Häpnadsväckande är också att såväl LO som Socialdemokratiska partiet godkänt Lavaldomen och Byggnads har till och med betalat skadestånd!

Det finns ingenstans i EU:s regelsystem där det står att strejkrätten begränsats. Men då den ansågs hindra den fria rörligheten av tjänster så inskränkte domstolen konflikträtten i bland annat Lavalfallet!

Helt klart bryter Socialdemokratiska partiet liksom regeringen och riksdagen mot grundlagen och det representativa systemet. I denna sägs det tydligt att, ”all offentlig makt utgår från folket”. Så länge den svenska riksdagen själv Grundvar beslutande i lagfrågor kan man säga att grundlagen och det representativa systemet hävdades och följdes.

Men eftersom EU i dag står bakom 70 procent av våra lagar är det inte längre riksdagen som bestämmer.Därmed faller också grundlagens mening om att, ”all offentlig makt utgår från folket”. Riksdagen är inte längre folkets förlängda arm i 70 procent av alla våra lagar. Därmed faller också det representativa systemet.

Grundlagsbrottet är så grovt att man måste beteckna det som en statskupp.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons