Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hårdare och kallare Sverige

Arbetslösheten ökar mer i Sverige än i övriga europeiska länder. Det beror på att vi svenskar inte köper varor och tjänster i samma utsträckning som folk i andra EU-länder, trots att finanskrisen drabbat alla länderna.

Annons

Om vi ska öka efterfrågan på varor och tjänster i Sverige så behöver de som tjänar minst, pensionärerna och barnfamiljerna få mer pengar att röra sig med.

De behöver köpa mer mat, kläder, skor och andra varor som vi använder dagligen. Om många kan köpa mer av sådant de behöver i vardagen ökar efterfrågan på sådana varor ordentligt och tillverkningen och jobben blir flera.

Om de som redan har bra ekonomi får mer pengar så använder de i bästa fall sina pengar till att köpa dyra lyxprylar som lyxbåtar och lyxbilar. Försäljningen av några fler lyxbilar och lyxbåtar ökar inte jobben nämnvärt.

Eftersom regeringen fördelar de 100 miljarder de sänkt skatterna med så att den rikaste tiondelen av befolkningen fått nästan lika mycket som 60 procent av svenska folket tillsammans blir det inte så många jobb.

Det är en bakvänd politik som gör att jobben minskar, arbetslösheten och socialbidragen ökar liksom klyftorna mellan människor. Sverige har blivit hårdare och kallare.

Ann-Marie Johansson,

(S), Konäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons