Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engagera er för en politik mot höjningar

/

Annons

Ragunda kommun har landets högsta skatt. Med det utgångsläget borde man inte behöva redovisa stora underskott år efter år. Man tar upp stora lån för att klara sina utgifter. Året därefter tvingas man till nya lån för att betala räntorna på fjolårets lån plus räntor på årets nya lån. Man för in kommunen på en väg som kommer att brista.

Kommunalrådet bestämde sig för att avgå. Hon insåg senare att det fanns en majoritet mot henne och då bestämde hon sig för att sitta kvar. Respekt för demokratin är det inte frågan om. Men inte bara hennes beteende är märkligt. Kommunalrådet hade avsagt sig och man väntade sig då att oppositionen med centern som det största partiet skulle jubla över att man nu äntligen kunde ta över ledningen av kommunen.

I valrörelsen talade man om vad man ville göra men när den möjligheten kommer sitter man helt passiv. Alltsedan Kjell Rubenssons dagar som partiledare har partiet givit sina röster åt Yngström. Ansvaret för den usla ekonomin och att Elisabet Yngström får fortsätta ligger därför hos centern. Centern har gett beskedet att man inte vill samarbeta med annat parti än socialdemokraterna. En röst på centern blir därför en röst på Yngström.

Det finns helt säkert inom Ragunda många människor som kan styra kommunen på ett bättre sätt än dagens fullmäktige. Jag vädjar till er alla Ragundabor att engagera er för en politik som sköter ekonomin så att nya skattehöjningar blir onödiga.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons