Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fråga om överlevnad

/

Annons

Vårt jordklot består till cirka två tredjedelar av vatten, men av allt vatten är 97,5 procent saltvatten eller bräckt vatten (sött och salt vatten blandat) och går inte att dricka. Resten, sötvattnet, ska räcka till alla drygt 6,5 miljarder människor som lever på jorden. Men det räcker inte med att det är sötvatten, det ska vara rent också.

Jag är helt övertygad om att ett riktigt rent vatten gör under för kroppen.

Men vi har inte så rent vatten om vi ska hyvla lite på ytan. Det finns arsenik i borrade brunnar och asbest i våra vattenledningar. Inte tala om hur mycket klor vi får i oss.

Klor som ger allergier, cirkulationsbesvär.

Så visst är det en sanning med modifikation att vi har rent vatten. Så mycket som det finns i våra vattenledningar är nog ganska så skrämmande. Skadliga kemikalier, tungmetaller, bekämpningsmedel och läkemedelsrester.

Men ändå värre är det att en miljard människor inte har tillgång till riktigt vatten. Så bara vanligt vatten kommer nog att bli den största utmaningen för mänskligheten.

Man kan rena hur mycket som helst, men är inte vattnet från början bra, så kan inte slutprodukten blir annat.

Min övertygelse är att många sjukdomar får vi genom vattnet. När vatten är så illaluktande av klor att man nästan inte kan duscha i det, då borde man nog inte dricka det heller.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons