Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt med vänsterns pengaslöseri

Vad kostar politisk ideologi egentligen? Tidigare har man inte haft någon exakt siffra men efter vänstertjafset om upphandling i Östersund kommun så vet vi nu det.

Annons

 För varje 5 procent extra man väljer att upphandla inom hemtjänsten så sparar kommunen cirka 2–3 miljoner av våra skatteslantar. I dag har man upphandlat 25 procent och det är vänsterpartiets ideologiska gräns. I dessa besparingstider vill S upphandla ytterligare 5 procent men översteg då vad V kunde acceptera. De har dock tillfälligt gått med på det men om ekonomin blir bättre så ska upphandlingen avbrytas.

Jag är bestört över att man slösar med våra skattemedel bara för att driva kommunal verksamhet trots att den är betydligt dyrare. Dessa 2–3 miljoner hade kunnat användas för att ge all förskolepersonal arbetskläder (1 miljon kronor) samt låta vägbelysningen vara tänd i hela stan (2 miljoner kronor). Nu lägger vi det på vänsterns ideologi.

För mig spelar det ingen roll ifall kommunen eller en privat aktör utför en verksamhet, bara den genomförs enligt avtal och effektivast.

Vänstern menar att en privat aktör medför sämre kvalitet. Det är inte sant. Vänsterns politiska idioti kostar oss skattebetalare stora pengar varje år. Hur länge har vi råd med detta? Vad kunde vi gjort med dessa 2 och ända upp till 40 miljoner kronor årligen? Hur resonerar förskolepersonal som röstat på vänstern och nu inte får fria arbetskläder?

Det är uppenbart att nuvarande styre i Östersund inte värnar speciellt mycket om skattebetalarnas pengar utan sätter ideologi och makt i främsta rummet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons