Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyra minnen i Hede

Från och med april i år så ska den som har en minnesstund för en avliden på församlingshemmet i Hede betala 35 kronor per person i hyra.

Annons

Sedan tillkommer mat och kaffe, serveringspersonal, och dessutom 600 kronor i hyra för köket! Om man har 30 gäster blir hyran av lokalerna 1 650 kronor.

Det är många som vill nyttja församlingshemmet i Hede, bland annat barngruppen, skolkonserter, kören, soppluncherna på onsdagarna. Även privata företag som bankerna använder församlingshemmet vid informationer. Vi har svårt att tänka oss, att mammorna är villiga att betala 35 kronor per barn, och sopplunchen skulle kosta 70 kronor. För vi kan väl aldrig tro att det är fråga om diskriminering! Är det så, att inte alla ska betala hyra efter samma regler, då undrar vi vilken stjärna i kyrkonämnden, som har hittat på detta! Ska den som ordnar en minnesstund för en kär anhörig betala hyra, då ska alla andra, både föreningar och privata, betala samma belopp.

En fast avgift på 300-500 kronor vore rimligt. Dessa summor tar de flesta, som har större lokaler i kommunen att hyra ut. Vi har pratat med flera Hedebor, och det finns de som överväger att gå ur Svenska kyrkan. Vi som är med betalar faktiskt kyrkoskatt, och det är rätt mycket!

Till sist: Varför har ni inte gått ut och informerat om detta i till exempel Mitthärjebladet?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons