Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det mesta talar för prästgården

Annons

Svar på insändare angående Fridsborg och prästgården: Våra demokratiskt styrda organ har kommit fram till att förändringen är nödvändig. Det handlar i grunden om två för bygden betydelsefulla byggnader, varav vi av praktiska och ekonomiska skäl bara kan behålla en. Läge, tillgänglighet och bevarandeaspekter talar för prästgården. Gården är vackert och praktiskt belägen mellan de två kyrkorna, den erbjuder bättre markförhållanden för verksamhet utomhus och för parkeringsplatser. Den erbjuder också bättre möjligheter till konvertering av värmesystem, för billigare och miljövänligare uppvärmning.

Boende i pastoratet har förslagit länsstyrelsen att prästgården får status som kulturhistoriskt värdefull byggnad. Uppfattningen delas av kyrkonämnden och är ännu ett skäl att använda huset som församlingshem.

Vi vill understryka beslutsgångens demokratiska förankring, och avser därför att än en gång lägga fram ärendet för beslut. Den slutliga prövningen ska göras av kyrkofullmäktige i det nya pastoratet. Målet är att Ovikens församling fortsättningsvis skall ha ett församlingshem som till fullo tillgodoser församlingens behov.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons