Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den rätta vägen i Tåsjö?

Läser med förvåning i ett lokalt annonsblad om hur kyrkan i Tåsjö slutat handla i ortens butik.

Detta ska tydligen pågått en tid, eftersom kantorn sade i kyrkan inför besökare, att ”man handlar i sin älsklingsbutik i Strömsund”, nu senast vid de gångna festdagarna.

Annons

Den lokala butiken borde vara den butik som kyrkan skall stötta och anlita. Resan till kantorns ”älsklingsbutik” i Strömsund, 15 mil tur och retur, kostar mer än eventuell förtjänst.

Har kyrkan dessutom börjat köpa bränsle i Hoting, fem mil tur och retur, till maskinerna? Vad kostar den resan?

Varför bojkotta lokala butiken och macken? Varför inte ens fråga dem om priser?

Är det så kyrkan i Tåsjö vill samarbeta och stötta lokalt? Är det så kyrkan i Tåsjö vill locka flera besökare? Vi som är köptrogna affären och macken kommer nog efter detta inte vara köptrognakyrkan i Tåsjö församling.

Dessutom verkar ordförande Birgitta Westerlund starta ett projekt med att renovera kyrkan, utan att veta vad det kostar. ”Kostnaderna har vi inte tordats tänka på”.

Så småningom säger ordf Westerlund, enligt tidningsartikeln, ”det handlar om miljonsiffror. Förhoppningsvis får vi ner kostnaderna för uppvärmningen lite grann”.

Hon hoppas kostnaden skall hämtas hem på lång sikt. Hur då? Har hon och församlingen inte ens gjort en kalkyl och jämfört inför miljonrullningen?

Färre besökare, färre medlemmar som betalar skatt. Efter dessa två lättsinniga skeenden lär nog flera församlingsbor tänka till inför att bidra till pengarullningarna.

Är detta en framtid som församlingen och dess ledande önskar?

Vi är nog många som funderar nu.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons