Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför bygger vi om Västervik

Annons

Äldreboendet Västervik byggs för närvarande om för att ge plats för ett utökat och förbättrat anhörigstöd. Stödet är till för den som oftast dygnet runt hjälper en anhörig, med funktionsnedsättning eller sjukdom, och därför kan behöva avlösning för avkoppling eller för att uträtta ärenden.

Västervik byggdes i början av 70-talet och var, när det stod klart, ett av Sveriges modernaste äldreboende och Östersund/Frösöns stolthet. Västervik är fortfarande ett fint äldreboende och en stolthet, men har under dessa snart 40 åren behövt byggas om för att bättre passa dagens normer och krav på boendestandard.

Västervik byggdes stort och jämfört med andra äldreboenden i kommunen har huset många och stora biytor som många gånger står tomma. Dessa biytor bygger vi nu om för att rymma dagverksamhet för dementa och för ett förbättrat anhörigstöd i form av avlastning. Från kommunens sida har vi informerat de boende/anhöriga om förändringarna och har även haft en dialog med övrig verksamhet som befinner sig i huset.

Med PRO Frösön har vi haft en mycket bra dialog och mött förståelse för de förändringar kommunen behöver göra. PRO Frösön har nu startat sin viktiga verksamhet i andra lokaler på Frösön. Att kunna få väva, lyssna till underhållning eller få en stunds samvaro med andra kommer även i framtiden ha en viktig funktion i det ombyggda Västervik precis som på andra boenden. Lokalerna blir mindre men förmodligen bättre anpassade för den verksamhet som bedrivs i fastigheten.

Katarina Nyberg Finn (S), ordf vård- och omsorgsnämnden Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons