Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern tar ansvar för energin

Annons

Anna-Caren Sätherberg och andra ledande socialdemokrater försöker sprida dimridåer och anklagar mig och centerpartiet för dubbelmoral när det gäller energipolitiken.

Centern och allians-regeringen har gjort en överenskommelse för en långsiktigt hållbar energiförsörjning.

I denna uppgörelse säger vi att den framtida energiförsörjningen måste ha tre ben att stå på och att vi förlänger den så kallade kärnkraftsparentesen ännu ett antal år framöver. Centern har sedan ett par år tillbaka på partistämmor sagt att vi måste hitta en långsiktig lösning för vår energiförsörjning och genom detta öppnat för en överenskommelse över partigränser.

Centerpartiet bidrar nu till en hållbar energipolitik med en mycket stor satsning på förnyelsebara energislag.

Detta innebär för Jämtlands län enorma möjligheter till nya arbetstillfällen inom förnyelsebar energi och kan ge våra bygder en betydelsefull roll i det framtida hållbara samhälle vi strävar efter.

I alliansregeringens överenskommelse är det mycket tydligt att ansvaret för eventuell utbyte av framtida reaktorer helt och hållet ligger på energiproducenterna. Inga ekonomiska bidrag kommer från staten vilket gör att det blir olönsamt att bygga ny kärnkraft. Lönsamheten kommer att finnas inom vindkraft och andra förnyelsebara energislag.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons