Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern och deras dubbelmoral

Annons

Jag var på mitt första landstingsfullmäktige den 18 februari. När frågan om utredning av kärnkraftens hälsopåverkan vid bland annat uranbrytning i länet var på dagordningen fick centerpartiets ledamöter svårt att förklara sig.

Vi är fortfarande emot kärnkraften, men… Vi är emot uranbrytning i länet, men….

Den dubbelmoralen genomskådas ju lätt när medborgarna inser att Maud Olofsson och hennes parti gjort en enorm omsvängning i kärnkraftsfrågan och nu är förespråkare för denna omoderna energikälla. Då uppkommer ju frågan hur ställer sig våra centerpartister till uranbrytning och slutförvaring av kärnbränsleavfall?

Är det inte så att man som centerpartist då borde vara positiv även till detta i vårt län, eller anser man att vi kan dra nytta av energin i form av ström, men skall låta någon annan ta ansvar för att uranen bryts på annan ort som drabbar någon annan än oss i vårt län.

Är det rent av så att centerpartiet tycker att uranbrytning inte ens skall ske i Sverige utan i något u-land, så att vi bara kan dra nytta av den rena kärnkraften?

Nu har centerpartiet slagit hårt mot arbetslösa med försämrad a-kassa, mot sjuka genom försämrad sjukförsäkring. Centern har tagit bort förmögenhetsskatten, sänkt skatten för de rika, ökat statsbidragen för starka landsting och minskat för de som har problem allt sittande i knäet på moderaterna. Nu har man även totalsvängt i kärnkraftsfrågan vad kommer härnäst?

Centerpartisterna i länet säger att det kommunala vetot mot brytning av uran finns kvar, men hur länge då? Det är bara ett riksdagsbeslut borta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons