Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buga djupt för höginkomsttagare!

Svar på Per Edströms insändare, där han talar om varför låginkomsttagare ska vara glada och tacksamma och sluta prata om rättvisa och solidaritet, ”ni låginkomsttagare som inte ens betalar statlig skatt”.

Annons

Han förklarar vidare att företagsägaren som tjänar tio miljoner på ett år betalar sex miljoner i skatt, sedan har den stackaren ”bara”fyra miljoner kvar att leva på.

Har du Per tänkt på att en ”arbetare” med en årsinkomst på 250 000 kronor behöver arbeta i nästan hela sitt yrkesverksamma liv för att komma upp i en inkomst på tio miljoner.

Per Edström och Centerpartiet har tillsammans med Alliansen under fyra år försämrat för de svagaste grupperna i samhället samtidigt som de givit de rikaste i Sverige de största skattelättnaderna någonsin.

När sedan Vänsterpartiet ifrågasätter Alliansens orättvisa och osolidariska politik anser Per att vi inte förstår, att vi ska vara tacksamma för det vi får, att istället ”gilla” läget.

Nej Per aldrig. En röst på Vänsterpartiet är en röst på en rättvis politik där alla i samhället ska med, även låginkomsttagaren.

Till sist en fråga till dig Per Edström och Centerpartiet. Anser du och ditt parti, eller tar ni för givet, att en människa tycker illa om någon annan för att man anser att en mångmiljonär kan bidra med mera skatt än en låginkomsttagare?

Reidar Lunde (V), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons