Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgarnas politik för dyr för mig

Arbetslös och småbarnsförälder som jag är ska jag försöka få ekonomin att gå ihop med borgarpolitik. När jag jobbar får jag ut 861 kr per dag efter skatt och som arbetslös får jag i a-kassa 486 kr per dag efter skatt.

Annons

Alltså nästan en halvering av ekonomin. Då väntar socialkontoret, det har blivit kommunens a-kassa för mig.

Finansministern jublar över att arbetslösheten sjunker, men hur ser dom verkliga siffrorna ut?

Nu vill man privatisera arbetsförmedlingen och införa jobbpeng. Vad blir det av när man har privatiserat försäkringskassan, blir det sjukpeng och vårdnadspeng då?

Och hur stor är den pengen? För i borgarnas politik är det inte om hela kronor man pratar,utan snarare om hälften som det verkar.

Trygghetssystem urholkas lite här och var, vilket gör att människor ställs på bar backe och får klara sig själva. Vid förra valet sa borgarna att det ska löna sig att arbeta. Är det något nytt? För min del har det alltid lönat sig att arbeta, man kan leva ett bra liv. Men när man monterar ner trygghetssystem, hur ska man då klara sig?

Alltfler medmänniskor ställs utan jobb och blir utförsäkrade, och sen får man klara sig själv.

För trygghetsnätet, det har borgarna monterat ner.

Det är vi väljare som i höst bestämmer vilken politik som ska bedrivas. Ska vi fortsätta att låta dom sittande montera ner ännu mer, eller ska vi ha en rättvis demokratisk politik som månar om varje medmänniska? Ja, det är vi som bestämmer i höst.

Och som ni säkert förstår så har jag inte så svårt att veta vad jag ska rösta på, för soffliggare har jag aldrig varit. Jag använder min röst för att visa vad jag vill ha för politik. Och att låta borgarna fortsätta försämra för mig, ja det blir inte aktuellt.

Micke Ellebrink

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons