Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgarna värnar diakonin

Socialdemokraten och tillika kandidaten i kyrkovalet Linn Berglin, säger i LT att (S) i Östersunds församling vill värna diakonin, i Gamla kyrkan.

Annons

Ingenting är mera felaktigt. Socialdemokraterna har under alla år haft ett ont öga till Gamla kyrkan och det diakonala arbetet som bedrivits där. Tyvärr har socialdemokraterna i församlingen också numera lyckats få draghjälp av kyrkoherden, som i sin iver över att få lägga ner verksamheten i Gamla kyrkan, föregår och föregått politiskt fattade beslut.

Det kyrkoherden nu tänkt sig, är att överföra kyrkliga medel i form av diakonala tjänster till kommunens värmestuga, på bekostnad av arbetet i Gamla kyrkan och detta med socialdemokraternas tysta medgivande. Detta innebär i praktiken, att jag som kommunmedborgare och medlem i Svenska kyrkan, först får betala kommunal skatt som bland annat ska gå till kommunens arbete med missbrukarna och i tillägg får jag dessutom via kyrkoavgiften, betala kommunens sociala arbete ytterligare en gång till.

Självklart ska Gamla kyrkan och kommunens värmestuga ha ett samarbete i form av informationsutbyte, men kommunen ska fullt ut själva finansiera driften av sin värmestuga!

Vi i den borgerliga majoriteten i Östersunds församling, kommer trots stora inbesparingar aldrig att tillåta att det diakonala arbetet i Gamla kyrkan läggs ner.

J Socialdemokraterna har under alla år haft ett ont öga till Gamla kyrkan och det diakonala arbetet som bedrivits där.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons