Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bojkotta valet till EU-parlamentet

Annons

Snart uppmanas vi att rösta i valet till EU-parlamentet den 7 juni. Det är själva röstandet som blir ett kvitto på att det svenska folket numera inordnat sig som lydiga EU-medborgare. Men det finns även så kallade motståndare till EU som kommer att uppmana oss att tro på detta låtsasparlament och att gå och rösta! Men EU har inte med folkmakt att göra! EU är istället lagstadgad högerpolitik och detta går inte att reformera bort inifrån! För att bli av med EU:s högerpolitik måste vi se till att Sverige lämnar EU. Det vore en intressant folkomröstning.

De EU-parlamentariker som kommer att väljas hamnar i en inkomstklass som ligger långt över vad de svenska riksdagsmännen och vanliga arbetare i Sverige har. Den nyligen beslutade lönen blir 86 000 kr i månaden. Smaka på det och fundera över vilken typ av kapacitet och duktighet dessa människor måste besitta?

Om jag jämför med mig själv, så är det mer än fyra gånger min månadslön. Efter tre års studier på högskola har jag en examen i arkeologi, som i dag ger mig en månadslön på 20 500 kr i månaden som antikvarie på Jamtli. Min lön ligger något under LO:s genomsnittslön, men jämförelsen fyra gånger så hög lön, kommer att gälla för folkflertalet i Sverige.

Så vad kan vi vanliga EU-motståndare göra? Jo, bojkotta valet! På det sättet visar vi vad vi anser om EU och dess försök att leka demokrati.

Genom att bojkotta EU-parlamentsvalet påverkar vi mer än om vi röstar! Vi tidigare val var andelen röstande som mest 41,3 procent. Det vill säga bojkottlinjen har varit i klar majoritet. Och detta påverkar den svenska makteliten! Hade t.ex. valdeltagandet 1999 ökat markant istället för att stanna på 38,3 procent, hade troligen Göran Persson tagit det som ett kvitto på det svenska folkets acceptans av EU, och då hade han inte behövt utlysa en folkomröstning om EMU.

Bojkotten påverkade!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons