Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev det inte sämre för de äldre?

Hemtjänsten ska nu ge den service till de boende på Smedsården men fick tydligen ta över redan sista veckan i oktober. Det skulle finnas personal kvar på Spinnrocken hela oktober månad var det sagt.

Annons

Förra måndagen ringer jag Spinnrocken för att få hjälp att kolla mammas mobil eftersom det inte gick att ringa till henne. Hon bor på Smedsgården. Fortsätter att ringa på tisdag och till sist svarar en tjej som lovar att hon skulle gå upp till mamma och kolla. Onsdag samma igen, ringer Spinnrocken igen utan resultat. Har det hänt mamma något? Var får jag tag på någon som vet? Ska jag sätta mej i bilen och åka 25 mil och kolla. Har ett jobb som ska skötas också. Hittar ett telefonnummer till arbetsledaren för hemtjänsten i Nälden. Döm om min förvåning när jag ringer dit. Numret har upphört. Rädslan och oron ökar, ilskan stiger med raketfart. Minuterna rinner iväg, ska på jobbet. Vad gör jag? Ringer växeln på Krokoms kommun och efter fem olika nummer får jag äntligen tag på någon som skickar en personal till mamma och fixar hennes telefon. En kille fixar mobilen och mamma står där förtvivlad med ett handskrivet papper att hon ska vara på ögonmottagningen om 15 minuter, vet inte riktigt vad hon ska göra.

På mötena angående nedläggningen av Spinnrocken lovade Krokoms kommun att det inte skulle bli någon försämring för de boendena på Smedsgården men med facit i hand så höll inte det löftet värst länge. När Spinnrocken hade hand om Smedsgården kunde man ringa dit vilken tid på dygnet som helst men nu har jag inte ett endaste nummer. Är det,det här som är trygghet? Ja, inte för mej som bor 25 mil från mamma.

Dotter Marianne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons