Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beklämmande av centern

Annons

Centerledaren Maud Olofsson har öppnat vägen för uranbrytning i Sverige och därmed tillgången till klyvbart bränsle till kärnvapen och ökat beroende av kärnkraft.

Brutit avtalet med s, mp, v att inte starta nya reaktorer och kört över centerpartister som kämpat för avveckling av kärnkraften. Har centern förtroende för en partiledare som bryter löftet (för en ministerpost) att inte röra kärnkraftsbeslutet om avveckling.

I tv står Maud Olofsson och deklarerar att hon i gengäld fått igenom satsningar på förnyelsebar energi och sänkningar av koldioxidutsläppen, som redan var antagna miljömål i EU och som Sverige förbundit sig att följa.

Presskonferensen där partiledarna för m, kd, fp och c påstår att de gjort en historisk överenskommelse för att rädda miljön var en fars där Reinfeldt storsint gav Maud äran av satsningen på alternativ energiproduktion.

Statsministern styr genom att söndra och sedan ge var och en av partiledarna äran av att fått igenom några av sina hjärtefrågor för han vet om de förlorar väljare, så sitter han inte kvar som statsminister efter nästa val.

Beklämmande är att flera av centerns politiker i vårt län inte genomskådar bluffen i Rosenbad utan jublar okritiskt över att Maud Olofsson fått igenom satsningen på förnyelsebar energi och sänkning av koldioxidutsläppen, som redan var beslutande i EU och som Sverige har att rätta sig efter.

Blir det uranbrytningen och kommunernas veto som hon erbjuder att satsa på nya låtsasregler?

Snart står centern naken som kejsaren i sagan, om Olofsson får fortsätta att förhandla för centern, utan att centermedlemmarna i någon stämma fått möjlighet att besluta om vägvalet.

J Att flera av centerns politiker i vårt län inte genomskådar bluffen i Rosenbad utan jublar okritiskt över redan antagna miljömål.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons