Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre med lön än a-kassa

Varför inte betala ut lön och få något för pengarna i stället för arbetslöshetsersättning. Sistnämnda är ju i längden ohållbart!

Annons

I alla våra fem universitetsstäder har vi brist på student-lägenheter.

För att kunna studera och nå bra resultat måste man ha en bostad som ger trygghet i tillvaron. Stockholm har 300 000 i bostadskön, varav 10 procent är ungdomar.

I dag har vi rotavdrag för att stimulera reparation och byggande. Men varför detta krångliga system där endast arbetskostnaden är bidragsberättigad? Vi skulle knappast haft någon arbetslös byggnadsarbetare om vi i stället haft momsbefrielse för byggnadsmaterial eller ingen arbetsgivareavgift för byggnadsarbetare! Men tusentals fler studentlägenheter när lågkonjunkturen är över!

Avdrag för hushållsnära tjänster är också avsett att skapa arbetstillfällen. Äntligen tog man i år bort hämskon, att bidraget betalades ut året efter hushållstjänsten köps.

Det var ju långt ifrån alla som hade råd att ligga ute med de 300 kronor per timme som hushållstjänsten kostade.

Men för att det här skall skapa många arbetstillfällen så behövs här behovs- och betalningsförmågeprövning. De med förmögenhet och, eller hög inkomst betalar 200 kronor per timme, medelinkomsttagare utan förmögenhet betalar 50–100 kronor och låginkomsttagare, främst ensamföräldrar, endast 10–25 kronor per timme.

Dessvärre är arbetslöshetsersättningen inte alltid hela kostnaden för arbetslöshet! I spåren av framförallt långtidsarbetslöshet följer ofta; leda, utslagning, våld, brottslighet, skilsmässor, sprit och drogmissbruk.

Så Sveriges riksdag efter semestern; sjösätt mitt förslag och ni sparar många miljarder.

J Så Sveriges riksdag efter semestern; sjösätt mitt förslag och ni sparar många miljarder.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons