Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre med dyrare P4-röst

Annons

P4-toppen är en viktig dörr för våra lokala talanger som vill ge sig ut på en musikalisk marknad, vilken kan ge inkomst och arbetsmöjlighet. Därför är det extra viktigt att en sådan lista med dess röstsystem fungerar rättvist.

I dag kan vem som helst ringa in och rösta på alla bidrag, och man kan rösta hur många gånger som helst.

Men kostnaden är endast 1 krona per röst. Denna låga kostnad får till följd att medverkande med mycket släkt och vänner, samt med egen insats (man får ju även rösta på sig själv) får avsevärt fler röster till en låg kostnad.

Mitt förslag för att skapa en mer rättvis och kvalitetsstark P4-topp är att höja kostnaden för en röst till 10 kronor.

Alla som är vill rösta på ett eller sitt bidrag torde kunna betala en tia, men att ringa in ett 10-tal ggr blir genast kännbart.

Visst skulle antalet röster minska med hälften, men det skulle bli en rättvis fördelning över bidragen. Och utomstående kan säkert ändå ringa in sin röst på det bidrag de tycker är bäst, särskilt om de vet att insatsen gör nytta.

För om radion har kostnader kan de väl dubbla sin del till 2 kronor och sedan låta 8 kronor bilda antingen en stipendiefond där musiker i länet kan söka bidrag eller ett stipendium för någon musiker eller arrangör som bidragit till länets musikliv.

Detta förslag kan slå tre flugor i en smäll, både ett rättvist röstsystem, ökad kvalitet, samt ett bidrag tillbaka till länets musikliv. Förslaget har lämnats till de ledande inom P4-toppen men utan positiv respons, men också utan någon egentlig förklaring.

Så anledningen till denna insändare är att försöka få fler att göra sin röst hörd om en rättvisare P4-toppslista.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons