Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även om du inte bryr dig – rösta!

Annons

Vare sig du röstar eller inte så kommer du att få lyda under EU: s lagar som i dag står över svensk lag.

Är du för Demokrati? I så fall borde du gå och rösta för demokratin bygger på att så många som möjligt ska vilja påverka och därmed rösta. Vill du bli representerad av en Sverigedemokrat? Inte, rösta då på ett annat parti för att minska deras chans att komma in i Europaparlamentet.

Är du emot EU? Visa det då genom att rösta på ett EU-kritiskt parti. Att inte rösta leder ingen vart. vad du än tycker så ska 18 representanter skickas, så se till att din åsikt blir representerad. Jag kan knappt påverka ändå, en röst mer eller mindre spelar ingen roll. Vi är ganska många som ska komma överens så att tycka att du borde ha mer makt är rätt egoistiskt. Alla får bestämma lika mycket vilket blir ganska lite men rättvist. Men du som vill ha mer makt kan ju iaf börja med att utnyttja den makt du har. Dessutom så kan du ju övertyga andra om din åsikt och på så vis samla in flera röster!

Jag orkar inte engagera mig. Då förutsätter vi att du heller inte orkar klaga över hur samhället ser ut.

Bryr du dig om hur din vardag ser ut bör du gå och rösta. Eu påverkar maten du äter och luften du andas. (Och om du inte bryr dig om dig själv kanske du bryr dig om dina medmänniskor.) Vid det senaste valet 2004 var valdeltagandet 37,9 procent. Genom att alla som röstar tar med sig en vän som inte brukar rösta kan vi fördubbla den siffran.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons