Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även blyga vill bada bastu

Full av förväntan betalade jag in mig på Storsjöbadets relax. Särskilt avkopplande blev inte besöket.

Annons

Första intrycket var gott. Vacker miljö, skiffergolv och levande ljus i lyktor. Härligt, tänkte jag och gick in i den första bastun. Där satt fyra män med ändalykterna ordentligt parkerade på medhavda handdukar, men i övrigt fanns resten av deras kroppar att beskåda i full frihet.  Bredbenta och komplett nakna.

Valde att gå till nästa bastu, men även där satt ett gäng män likaledes nakna. Inte den minsta lilla frottélapp täckte deras manlighet. Detta upprepades i samtliga basturum utom i ångbastun, så det fick bli min tillflyktsort under mitt enda besök på relaxen.

En äldre dam berättade med lätt förtvivlan att hon inte ville gå in i en enda bastu på grund av alla dessa helnakna karlar. Hon duschade och gick hem.

Jag trodde först att det var ett gäng oborstade typer som jag träffat på i basturna, gubbar som inte hade vett att skyla sig av respekt för andra bastugäster, men läser man ordningsreglerna för relaxen står det i klartext ”Sitt gärna på handduken i stället för att ha den virad runt kroppen, då känner Du värmen bäst”!

Jag är övertygad om att de flesta känner sig besvärade av att dela bastu med helt okända människor av motsatt kön som sitter helt nakna. Prata ska vi inte göra i bastun, det anses störande, men att vara spritt språngande nakna är helt ok.

Jag tycker att det är rimligt att Storsjöbadet ger även oss pryda damer och herrar en chans att besöka relaxen genom att man viker en kväll per vecka för enbart kvinnor och en annan kväll för enbart män. Övriga fem kvällar kan fortsatt vara samkönade. Även vi blyga violer har ju varit med och bekostat ombyggnaden.

Anita Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons