Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att håll länet rent – en uppgift för alla

/

Annons

Nu nalkas snabbt den tid när slängda sopor kommer fram utefter vägar, skoterleder samt på våra rastplatser.

Det ser inte välkomnande ut och det kostar oss som skattebetalare väldiga summor att sanera.

Vi fast boende och sportstugeägare stoppar förhoppningsvis våra sopor i de egna tunnorna och/eller fraktar till sopstationerna. Det sistnämnda gör att vi inte behöver tömma våra tunnor så ofta.

Rastplatserna behöver soptunnor modell större, någon som regelbundet besöker dem och städar upp, ordnar med ved till eldstäderna så ingen behöver gå ut i skogen och hugga ner sådant som ska fortsätta växa.

Jag har ett urklipp från 2006 som berättar om en satsning på naturvård i Norråker där man bland annat rensat bort sly, byggt vindskydd och tagit fram gamla vandringsleder.

Den 4 februari i år säger vår nya landshövding Britt Bohlin att hon vill städa fjällen från skräp med hjälp av pengar utifrån.

Sådana projekt kan både unga och gamla, arbetslösa eller halvtidssjukskrivna delta i. Ett av många bra sätt att förena nyinflyttade och gamlingar, unga och gamla. Du arbetsmarknads-minister Sven-Otto Littorin. Ge arbetsförmedlingen pengar att låta de som inte tycks passa någonstans i alla nya förordningar som tillkommit under din regeringstid, få prova på att tillsammans göra jobb som annars inte blir av. De idéella krafterna gör mycket, men de orkar inte hur mycket som helst, speciellt eftersom de ju ska stå till arbetsmarknadens förfogande på heltid.

Ett rent län ger skattepengar till annat än uppsnyggning.

J Ge arbetsförmedlingen pengar att låta de som inte tycks passa någonstans få göra jobb som annars inte blir av.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons