Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ät rätt sorts fett!

Annons

I drygt 30 år har vi försökt äta enligt Livsmedelsverkets kostråd. Jag är övertygad om att de flesta vet vad de går ut på, och försöker följa dem så gott det går. Dessa kostråd hade faktiskt väldigt lite att luta sig emot vad gäller långtidsstudier. Det som låg bakom var en teori om att fett orsakade hjärt/kärlsjukdom. Teorin kommer från en observationsstudie från 50-talet som senare visade sig vara konstruerad och felaktig. Studier de senaste 50 åren har inte kunnat visa att fett orsakar hjärt/kärlsjukdom, snarare att vi behöver naturligt mättat fett för att må bra och inte gå upp i vikt. Vi har aldrig någonsin tidigare varit så sjuka som vi är nu och man kan se att början på sjukdomsexplosionen överensstämmer med när kostråden och nyckelhålet infördes. Livsmedelsverkets åsikt är att folk är sjuka och överviktiga därför att folk inte äter som de ska, alltså enligt deras kostråd. All skuld på folket alltså.

Nu har Livsmedelsverket ledsnat på att folk inte gör som de blir tillsagda, nu ska i stället barnen lära sig att äta ”rätt”. Nu ska skolbarn ha margarin på mackan i stället för Bregott och ska dricka lättmjölk eller vatten istället för helfet mjölk. Mycket fibrer ska det vara också. Lite naturlig mat och mycket kemikalier, det ska barnen ha för att bli friska.

Nu måste vi protestera. Hur mycket ska myndigheterna få experimentera med folks hälsa? Om vi inte återgår till att äta naturligt sunt så kommer fetman och sjukdomarna breda ut sig allt mer.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons