Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen satsar i storstan

Annons

Regeringen dammar nu av sitt förslag om infrastruktursatsningar som kom för ett och ett halvt år sedan och gör det till en nysatsning i vallöftestappning.

Slagsidan är tydligt, det är vägbyggen i storstadsområdena som alliansen kommer att prioritera om de får fortsätta att styra Sverige och satsningar på ett hållbart resande, järnväg och kollektivtrafik, får stå tillbaka.

Regeringen hävdar att satsningarna är historiska men sanningen är den att de knappt förmår kompensera för byggkostnadsutvecklingen.

Till skillnad från högeralliansen så är de rödgröna tydliga i sina prioriteringar. Järnväg före väg, resenären i centrum, fördubbla andelen resor med kollektivtrafiken, bättre förutsättningar för godstrafiken och investeringar i en ökad kapacitet och ökat underhåll för att minska tågförseningarna. Det är viktiga investeringar som krävs för att bättre möta den klimatutmaning vi står inför.

Satsningen på storstäderna är tydlig från högeralliansens sida och satsningen på Norrlands infrastruktur är otillräcklig och behoven så långt mycket större än vad nu tilldelningen blir.

Stockholmarna behöver, i sin vardag, lägga ner alldeles för mycket tid i arbetsresor men jämtarna riskerar i sin vardag både liv och lem när man på urusla vägar tar sig till och från arbetet. Jämtland brukar toppa den tråkiga statistiken över andelen omkomna i trafiken varje år.

Jämtland får näst minst pengar till vägar av alla län i hela Sverige och anslaget är beräknat utifrån befolkningssiffrorna och har inte plussats på utifrån det faktum att Jämtland är ett stort turistlän.

Katarina Nyberg Finn (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons