Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åringar är inte barn

Annons

Man ser ofta i media att det är barn som kommer till Sverige, detta ord är planterat i media för att vi betraktare skall fås att tänka på mödrar som lämnar sin femåring i händerna på en okänd människa på ett skepp eller ett tåg som skall ta barnet till säkerheten, som baltbarnen eller de Finska barnen under 2:a världskriget.

Sanningen är att de allra flesta som kommer är mellan 19–25 med dokument i fickan från tryckpressen som ger personen en ålder av cirka 17 år, detta är en riktad kampanj från resebyråerna i tredje världen som säljer dessa resor till de som vill skapa sig en bättre framtid i ett land i väst. Kampanjerna går ut på att de som ser lite yngre ut än sin ålder köper ett dokument som ger dem en lägre ålder då det är omvittnat att de Svenska myndigheterna är frikostiga med uppehållstillstånd till ”barnen”, detta ger då deras föräldrar en klar fördel gentemot de som inte har en son med ungdomligt utseende. Den unga mannen får resa som ”dörröppnare” som sedan kan ge sina släktingar en relationsstatus i asyllandet.

Barn för mig är barn, inte unga män i 20-års åldern så snälla media, kalla de unga männen för ensamkommande ungdomar, inte för barn.

Roger Sundström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons