Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: WC-tävlingarna i Åre borde ställas in

Stoppa de alpina WC-tävlingarna i Åre på grund av Corona-virusets höga smittorisk. Vi vet att många tillresta sportjournalister, fotografer, servicemänniskor och publik kommer från det nedsmittade norra Italien direkt till Åre-Östersund.

FIS skriver i ett pressmeddelande angående Corona-viruset "att hälsan och välmåendet för de aktiva och alla andra inblandade är en viktig prioritet av Fis".

WC-finalen som skulle avgöras i Italienska Cortina utan publik kommer troligtvis att ställas in på grund av smittorisken, och arrangörerna känner ett internationellt tryck och ansvar, när det gäller spridningsrisken av av Corona -viruset.

Men Åre verkar vara på hugget att ta över WC-finalen med kort varsel om den ekonomiska ersättningen är tillräckligt stor från FIS Då kan man undra om inte inte samma regel gäller för Åre som arrangör, som FIS skrev i pressmeddelandet.

Är Åre berett att ta en stor risk när det gäller spridningen av Corona-viruset? Något som Cortina är tveksam till eller är det en fråga om riskspridning?

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel