Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vindkraft är miljöskadlig

Skickar här bildbevis om vindsnurror i Ögonfägnaden. Platsen bör döpas om till ögon-för-fägnaden. Ett mycket allvarligt ingrepp i den Jämtländska naturen.

Tystnaden har försvunnit av störande monotomt ljud. Skiftande ljus rött vitt ljuset.Märks väl när det blir mörkt. Dessa ingrepp blir väldigt negativa för människor och djur. Obegripligt att få kalla vindkraften för en miljövänlig energikälla. Djuren har inga försvarsadvokater! Ortsbefolkningen är splittrade och de som vågar yttra sig tar man ingen hänsyn till.

Jag hänvisar till att läsa om mera fakta på www.snurrigt.vildavastra.se

Större hänsyn måste tas till naturen, ortsbefolkningen och djuren. Skatten bör ju betalas i den kommun där vindsnurrorna står. Det gäller också vattenkraften. Det skulle gynna alla kommuner och medborgare i Norrland. Kompensationen för ingreppen i naturen bör vara Fri ström till de som bor nära vattenkraftverk och vindsnurror. Jag önskar att LT gör reportage om vinkraftens negativa påverkan på naturen och ortsbefolkningen.

Google investerar nu i nya vindkraftverk i Jämtland och strömmen ska skickas till deras server i Finland. Var skattar Google? De struntar i miljöingreppet. De vill bara tjäna pengar. Sverige kommer att exporterats ca 20 Twh 2019 enl Energimyndigheten.

Bo-Yngve Nilsson

Silje, Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel