Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilken skola vill vi ha?

Ingen kan väl undgått alla skriverier om kommunens skolor och dess finansieringsproblem. Tar det kanske bort fokuset från vilken skola vi vill ha?

När så många rektorer framför sina farhågor men blir avvisade av politiker som vill framhålla att det är de som sitter på lösningen och kunskapen smyger frågor sig fram.

Vilka är de som hänvisar till ekonomi samtidigt som de prioriterar en skolform som knappast varit uppe till diskussion?

Är det de som vet mer än högskoleutbildade kompetenta rektorer. Vilken agenda hade de vid senaste valet? Var det att via en skidbacke i Lit skaffa sig mandat för en oredovisad agenda?

Vad är det för fel att gå till en skola i närheten där även kamraterna finns i stället för att skjutsa barn fram och tillbaka varje skoldag? Och underlätta för skolplaneringen genom att beräkna elevantalet för området?

Att säga att en skola är bättre än en annan är ett ganska sjukt sätt att hantera ett problem. Lös problemet och problemet är borta.

Finansiering av skolorna går inte att lösa genom besparingar in absurdum. En ny skola verkar kunna få vilka resurser som helst samtidigt som den urholkar den ordinarie skolan som är till för alla.

Modiga lokalpolitiker måste samarbeta för statligt stöd vilket vore bättre än att slösa tid på att jaga friskolor med helt andra inriktningar.

Ulf Norin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel