Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilken kasse ska jag välja?

Annons

Läser att plastpåsar i affären ska komma att kosta sju kronor styck. Läser på ledarsidan att papperspåsar kostar mer energi än plastpåsar när de tillverkas och transporteras.

Och tygpåsar är väl antagligen värst för klimat och miljön, om man inte använder dem tills de faller sönder i småbitar. Känner mig förvirrad, vad kan jag göra? Tillverka egna påsar av stuvbitar kanske. Men i vårt globala nödläge krävs mer än så. Det krävs ordentliga och snabba åtgärder för klimatet.

Klimatsvaret är en organisation som vill att klimatbidrag delas ut till alla invånare, i lika delar, förutom glesbygd och landsbygd som får mer (så att hela Sverige kan leva). Bidraget ska helt finansieras med ökade avgifter på sådana transporter som släpper ut koldioxid. Både avgifter och bidrag ska öka rätt snabbt, tills utsläppen minskar ordentligt för att sen förhoppningsvis försvinna. Jag önskar mig klimatbidrag, lite som i Trudeaus Kanada. Det känns viktigare att politikerna fixar det än att de bestämmer vilken slags påse jag ska handla i.

Solveig Samuelsen, Klimatsvaret - CCL Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel