Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vilka fler löften ska brytas?

Stefan Löfven lovade nyligen att ställa upp i kommande val år 2022. Det ska bli spännande att se vilka löften han ska ge inför valet och bryta efter valet. Inför valet 2014 lovade han att inte höja bränslepriserna och höja kapitalbeskattningen samt inte röra ROT-bidraget.

Ett av de första han gjorde efter valet var att bryta alla tre löftena.

Inför valet 2018 lovade han att inte röra arbetsrätten och att Sverige skulle ha Sveriges lägsta arbetslöshet inom EU vid ingången till år 2020. Båda löftena har han brutit. Sverige ligger på den nedre halvan inom EU när det gäller arbetslöshet. Han pratar inte om målsättningar utan ger tydliga löften. Det är inte själva åtgärderna jag reagerar mot i så mycket. Det är löften som återkommande bryts, som är problemet. Hur ska man kunna lita på Löfvens löften inför nästa val? Kommer vi att minnas honom som Stefan "löftesbrytaren"?

En sak ska han ha beröm för. Det är minskningen av statsskulden, som ökade kraftigt under den borgerliga regeringen.

F d sosse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel