Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi vet, men vad gör vi för klimatet?

Annons

Jag känner klimatsorg i denna katastrofernas tid. Just nu härjar enorma bränder i Australien. Även i Sverige känner vi till konsekvenserna av klimatförändringarna som lett till torka och bränder. I andra länder inträffar stormar, översvämningar och väderkatastrofer som aldrig förr.

Någonstans på djupet förstår vi att våra liv är föremål för stora förändringar vi måste anpassa oss till. Ändrat klimat kräver insatser för att både försöka motverka de allra största förändringarna men också för att förbereda oss för oväder, bränder och extrema väderhändelser.

Visst finns det många positiva exempel på hur både länder, regioner, kommuner och enskilda gör insatser mot klimathotet men ändå saknar jag de där verkligt massiva insatserna.

Det är så enormt mycket vi skulle behöva göra om, men jag upplever att vi verkligen inte gör allt vi kan. Mest kan stater, regioner, kommuner och stora företag göra helt enkelt för att de är så stora att varje förändring kan vara extremt betydelsefull. Men oavsett det, att det offentliga kan göra de största insatserna, så behövs alla bäckar små.

Själv försöker jag göra mitt bästa, men kanske beror en del av sorgen på att jag inte lyckas alldeles perfekt. Mina insatser är bra, men inte fulländade.

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Klimatfeminist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel