Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi kanske ska öppna gränserna

En insändartext i LT 21 augusti hävdar att "i Sverige är inte alla människor lika mycket värda", eftersom Sverige avvisar afghaner utan asylskäl, trots att ett nytt bombdåd inträffat i landet.

Vi ber att få ansluta oss till skribentens uppfattning,ehuru vi inte nöjer oss med detta. Sverige bör öppna gränserna även för de afghaner som ännu inte sökt sig till vårt land. De har ju samma ömmande skäl som de som redan anlänt.

Nu är det ju inte bara afghaner som lever under terror och förtryck. Alla medborgare i länder med statsskick enligt islamsk ideologi torde omfattas av "alla människors lika värde", varför det saknas anledning att neka dessa rätten att komma till Sverige. Därför bör vi ha fri invandring, utan regleringar. Det finns ingen risk för att vi på detta vis "importerar" någon form av terrorism; när man väl passerar den svenska gränsen kommer man att anamma alla svenska värderingar och lagar.

Det rika Sverige, med sin väl utbyggda välfärd, klarar att välkomna alla som söker sig hit. Vi bör inse vilka resurser detta skulle tillföra. På det hela taget en enorm berikning för vårt land, ekonomiskt, kulturellt, demokratiskt och ideologiskt.

Vän av mänskliga rättigheter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel