Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi infriar våra vallöften

Annons

Den satsning på underhåll och nybyggnation av skolor och förskolor som vi nu tillsammans med partierna i alliansen genomför i Östersund är mycket välkommen och av högsta prioritet för oss liberaler.

Tyvärr har vi ärvt en mycket bekymmersam situation där de tidigare S-styret under många år eftersatt prioriteringar på skolan och skollokaler. För oss liberaler var det ett vallöfte att sätta skolan först och därför känns det väldigt bra att ingå i alliansen i Östersund där våra prioriteringar står högst upp på prioriteringslistan.

Vid sidan av underhåll och nybyggen av skolor har vi även infriat vallöftet om en stadieindelning av grundskolan vilket är något som i grunden kommer stärka förutsättningarna för rektorer, lärare och övrig personal i skolan att prioritera lärande och kunskap. Vi kommer även successivt att arbeta med reformer för att stärka elevers trygghet och lärare och rektorers förutsättningar att höja resultaten i Östersunds skolor.

Pär Löfstrand, (L), Kommunalråd

Serhat Uzun, (L), 2:e vice ordförande Barn- och utbildningsnämnden

Ariane Briant Kjellson, (L), Barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel