Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem vill Östersund ha?

När Östersunds kommun söker biträdande förvaltningschef kunde man läsa: ”Östersunds kommun arbetar aktivt för en gemensam kultur och värdegrund, Framåt med hjärtat. Våra gemensamma kärnvärden för hur vi ska agera och uppfattas är; engagemang, omtanke och utveckling. Genom dina personliga egenskaper och din kommunikativa förmåga inger du förtroende”.

Utifrån den sökprofilen med relevant akademisk utbildning undrar jag om inte det kommit in någon bugg i Östersunds kommuns nuvarande kvalitetsledningssystem.

Eftersom en tjänsteman i Östersunds kommun har nyss erkänt att man inte följer hyresförordningen på områden gällande privata bostäder, som de hyr ut i andra hand.

Istället använder man sig av de kommunala upphandlingarna och kräver hyreshöjning på fel månad med fel belopp och säger sig senare korrigera ett felaktigt belopp framgent men då utan några hänvisningar på hyresspecifikationen.

Något som kan ta flera år att justera, så en dag upptäcker man att hyresbeloppet har bytts ut till ett helt annat slutbelopp med flera hundra och varje protest hänvisas antingen med tystnad eller som en upphandling med hyresgästföreningen. Ni vet... vi skyller på varandra då kommer den som frågar tröttna snart, men ack så fel de har.

I detta fall tröttnar vi inte eftersom det handlar om en trygg tillvaro i framtida Östersunds kommun och kaos får de behålla för sig själv.

BevakaRätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel