Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem tar ansvar för K2?

Annons

27 december förra året skrev dåvarande regionrådet Ann-Marie Johansson, S, bland annat följande som svar på all oro inför nedläggning av K2: "Arbetet med att skapa en ny organisation kommer att få ta den tid som behövs. K2 kommer inte att läggas ner så länge det inte finns ett bra alternativ för brukare och patienter att även i fortsättningen ha en mötesplats för social samvaro i Östersund"

Detta verkar ha varit en lögn, enbart avsedd att dämpa protesterna.

Känner man inget som helst ansvar för denna grupp människor?

Hur kan det anses vara ett bättre alternativ att gömma undan dem i kommunal omsorg blandade med människor med andra typer av funktionsnedsättningar? Vilken möjlighet till rehabilitering, gemenskap och social samvaro blir det?

Jag tror att psykiatrin vill satsa på patienter som är sjukskrivna från ett arbete . Det blir bättre rehabiliteringsstatistik och man kan dessutom peka på större samhällsvinst. De som inte bidrar till samhällsnyttan stoppar ni undan.

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel