Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem har den sanna sanningen?

Mycket får man höra innan öronen ramlar av. Nu senast när THMO (vem?) i LT 10 september påstår att en Palestinsk stat aldrig har funnits och att Israel därför har rätt att spela Davis Cup tennis mot Sverige.

Mellan världskrigen var Palestina ett engelskt protektorat.

England lämnade styret efter kriget till en palestinsk myndighet. 1947 delade FN, mot internationell rätt, upp området i en judisk och en palestinsk del trots att majoriteten av befolkningen i den israeliska delen då var palestinier.

Allt sedan dess har Israel kontinuerligt fördrivit palestinier från hus och hem. Fortfarande pågår detta med nya bosättningar och dödsskjutningar av tusentals palestinier årligen. Vad man än kan säga om det palestinska styre på Västbanken och i Gaza så är den vald i för Mellanöstern, inklusive Israel, ovanligt öppna demokratiska allmänna val.

Jag har judiska israeliska vänner som jobbar på Västbanken och riskerar fängelsestraff i Israel för denna brottsliga verksamhet

Vem kan med sanningen som grund motsäga dessa fakta?

Pro semit anti zionist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel