Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vårt kulturarv rivs

Jämtkraft har varit bra, en ledning med bra miljöpolicy där elavbrott har minimerats genom ledningar under jord. Miljöpolicyn gällde även projekteringen runt Långforsens renovering. Adekvat information och kunskap från olika instanser inhämtades för att det skulle bli bra både för miljön och tillfredsställande för bygden runt forsen.

Långforsens kraftstation ses av många som ett kulturarv, där förfäderna med stor möda sökt förbättra och säkra eltillgången för bygdens invånare. Många yngre, dock inte alla, hävdade utrivning som enda alternativ, en fritt strömmande fors, dock reglerad både ovan och nedan kraftverket.

Krokoms ekonomi i hamn, skola, vård och äldreomsorg tryggad tack vare alla sportfiskare! Och Östersunds rykte räddat, utåt sett!

Många var vi som förespråkade renovering av kraftverket - kulturarvet - en del av vår hembygd. Åsikter och namnunderskrifter publicerades, varpå vissa blev uppringda och ifrågasatta. En namninsamling i Kälom och närliggande byar gav drygt 300 namn. Jämtkraft var informerade. I demokratins namn borde politikerna ta hänsyn till folkets vilja och inte låta sig påverkas av lobbyister, sportfiskare, älvräddare och hotfulla insändare. MEN...lokalbefolkningens åsikter bedömdes som värdelösa.

Center- Miljö- och Vänsterpolitiker må jubla...till nästa val!

En av de trehundra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel