Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varor måste fram i hela länet

Regionala utvecklingsnämnden (RUN) har ett övergripande ansvar för hela regionens utveckling. Ett fungerande och effektivt varutransportsystem som når större delen av vår stora region är viktigt för att kunna leva, bo och driva företag i Jämtland Härjedalen.

Därför tar vi på största allvar de berättelser och den oro som vi ser och hör från företag i regionen, exempelvis från livsmedelsproducenter om försämrade möjligheter att kunna distribuera sina produkter och från matvarubutiker att kunna få livsmedelsleveranser.

RUN har därför gett den Regionala utvecklingsdirektören i uppdrag att tillsammans med länets samtliga kommuner snabbt sammanställa nuläget för att vi ska få en samlad bild över behoven och eventuella brister. Därefter måste vi tillsammans med näringen titta på hållbara lösningar. Vi kommer att kroka arm med alla som vill verka för snabba och konstruktiva lösningar. Ett välfungerande varutransportsystem har just nu högsta prioritet från Regionala utvecklingsnämnden sida.

Elise Ryder Wikén (M) Ordförande Regionala Utvecklingsnämnden Region JH

Karin Thomasson (Mp) 1:vice Ordförande Regionala Utvecklingsnämnden Region JH

Jörgen Larsson (C) Ledamot Regionala Utvecklingsnämnden Region JH

Johannes Andersson (C) Ledamot Regionala Utvecklingsnämnden Region JH

Britt-Inger Roos (C) Ledamot Regionala Utvecklingsnämnden Region JH

Stefan Nilsson (KD) Ledamot Regionala Utvecklingsnämnden Region JH

Annika Nordell (L) Ledamot Regionala Utvecklingsnämnden Region JH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel