Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värna barnens framtid

Körfältet är ett stort område med många barn i alla åldrar. Den kommunala skolan är en viktig länk för området med omnejd.

Hur kan kommunen med dagens miljömål förespråka nedläggning av en skola dit de flesta tar sig med cykel eller går? I centrala stan är möjligheten till olika bussar större än på Körfältet för att kunna nå olika skolor. De som kan kommer att tvingas med bil ta barnen till skolan och mer biltrafik är det sista Östersund behöver. De andra som inte har bil kommer få det mycket svårt med hämtning/lämning.

Att skapa stora skolor kan inte vara försvarbart, stora skolor, stora problem helt enkelt, gängbildning osv.

Körfältsskolan är omtyckt och har bra fungerande lokaler, skolgård med stor närhet till skogen med flera utflyktsdagar per år. Detta måste vi bevara och vara rädda om.

Låt barnen få ha sin skola kvar.

Förälder och besviken Östersundare

Ytterligare en röst om skolan: "Nedläggningen” av ordinarie skolverksamhet på Körfältsskolan hotar våra barns framtid, i synnerhet mitt barns framtid.

Att ”lägga ner” verksamheten på Körfältsskolan och i och med det inte stötta mitt barn strider mot artikel 23 i Barnkonventionen som för övrigt blir lag den vid årsskiftet.

Redan i förskolan upptäcktes det att mitt barn har en språkstörning. Jag kämpade för att det skulle sättas in resurser. Vi kom i kontakt med superduktiga människor, som specialpedagoger, logopeder, personal på förskolan och senare i skolan, som hjälpte mitt barn till att klara av vardagen mer och mer självständigt.

Nu, fem år senare, klarar mitt barn av skolan utan problem, med enbart hjälp av enklare anpassningar och den trygghet som finns i klassen och på skolan bland både barn och personal. Jag känner att jag har goda förhoppningar om att det kommer att gå bra. Mitt barn kommer att klara av att få sådana betyg att framtiden är betryggad. Yrkesmarknaden står fri.

Men i och med detta beslut att ”omstrukturera” slås benen undan. Mitt barn ska flyttas till en ny skola, vilket betyder att det självförtroende mitt barn har fått och all den trygghet vi med åren har byggt upp, som har hjälpt mitt barn med sina svårigheter, försvinner. Vi måste börja om på noll igen. Hur kommer detta att påverka framtiden? Vilka möjligheter har mitt barn då att få sådana betyg att kunna välja sin egen väg?

Mamma som kämpar för sitt barns framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel