Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför utvisas vissa?

Sverige har en mycket rättssäker och genomskinlig asylprocess. Det är vad vi hör från officiellt håll. Det är därför som företrädare för regeringen säger att ”ett nej är ett nej”. Efter en väl genomgången process kan det inte finnas någon anledning att klaga. Det bör då också gälla de som söker förlängt uppehållstillstånd med hänvisning till gymnasielagen.

Verkligheten är dock inte sådan. Jag har hjälpt två pojkar att söka fortsatt uppehållstillstånd för gymnasiestudier. Båda går exakt samma utbildning till undersköterska. Den ene fick utan problem uppehållstillstånd för att fullfölja sina studier. Den andre fick avslag på samma ansökan, både från Migrationsverket och sedan från Migrationsdomstolen.

Exakt samma utbildning! Tycker man inte om namnet på den andre pojken? Eller vad är det frågan om? Alla måste inse att om detta är Sveriges rättssäkra asylprocess är den inte mycket värd.

Sigbritt Herbert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel