Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför utvisas han?

Efter att ha läst om hur 17-årige Hugo Iddris behandlats av Migrationsverket ställer vi frågan hur konsekvent är myndigheten i sitt beslutsfattande?

Det framkommer att Hugo ursprungligen kommer från Mali i Västafrika, varifrån fadern flydde med familjen då Hugo var 6 år. Målet var att via Libyen ta sig till Italien. Av ekonomiska skäl kunde dock inte alla i familjen ta sig vidare. Fadern blev kvar i Libyen medan modern, en äldre syster och Hugo tog sig vidare till Italien. Väl där splittrades familjen ytterligare.

Kontakter med modern upphörde helt när systern flydde vidare med sin 11-årige lillebror Hugo till Sverige. Som 12-åring skickades Hugo som ensamkommande flyktingbarn till Strömsunds kommun. Här har Hugo vuxit upp och rotat sig i samhället. Hugo går nu andra året på gymnasiets Barn- och Ungdomslinje med ambition att efter avslutade studier påbörja en yrkeskarriär här. Försörja sig själv och bilda familj.

Allt detta kasserades nu av Migrationsverket som fråntagit honom hans ID-handlingar och dagsersättning samt beslutat utvisa honom till, hör och häpna till, Etiopien. Ett land Hugo aldrig varit i förut. Beslutet träder i kraft den dag Hugo fyller 18 år.

På vilka grunder fattar myndigheten ett sådant beslut? Har ansvarig minister någon som helst kontroll på Migrationsverkets chefer och tjänstemän.

Är de kompetenta och lämpliga att inneha sina ämbeten, då de utvisar ungdomar som Hugo. Medan nyanlända ensamkommande flyktingbarn som begår ungdomsrån och andra kriminella handlingar och fortsättningsvis kommer att vålla samhället stora problem, får stanna i Sverige.

Hur trovärdig är denna myndighet? Vilket värde har den tillfälliga gymnasielagen, gäller den inte Hugo Iddris?

Vi anser att beslutet att utvisa Hugo Iddris bör omprövas och då till Hugos fördel.

Sverigedemokraterna Strömsund

Lars Gustafsson '

Steve Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel