Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var fanns stödet för Torvalla HC?

Primärvård nära hemmet för alla? Läser i tidningen alla upprörda röster från läkare och politiker om förslaget att flytta ihop Z-gränd och Lugnviks HC nära sjukhuset.

Rösterna höjs för att det bor många gamla i Lugnvik och att det är fel att slå sönder fungerande enheter. Vart fanns de rösterna när Region JH stängde Torvalla Hälscentral?

Torvalla är Östersunds största "förort" och även i detta område finns många äldreboenden. Det är även ett område där hälsan är mätbart lägre än i andra områden i Östersund.

Informationen om de olika turerna av Regionens verksamhet på Torvalla HC/ Familjecentral till allmänheten har varit skrämmande dålig.

Regionen äger bostadsrätten där Torvalla HC låg, I lokalerna finns nu Torvalla Familjecentral. Östersunds kommun hyr en del av lokalen för Öppen förskola. Där arbetar barnmorskor, barnhälsovårdssjuksköterskor, läkare från Region JH i samverkan med förskollärare och Bryggan föräldrastöd från Östersunds kommun. Det finns även psykosocial enhet.

Trots det är stora delar av lokalerna outnyttjade men hyra betalas med våra skattepengar. På Odensala Hälsocentral arbetar personalen i mögelangripna uttjänta lokaler och i väntan på nybyggnation/ renovering skall Regionen hyra baracker och placera dem utanför Odensala HC. Hela Odensala HC ryms inte i Torvallas lokaler. Men varför fyller man inte upp de tomma redan hyrda lokalerna i Torvalla och hyr baracker till det som inte ryms i Odensala?

Var finns rösterna för Torvalla och klokt nyttjande av mina skattepengar?

Anna

Upprörd medborgare i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel