Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var är oppositionen i Krokom – vad vill S med vindkraften?

Den tänkta vindkraftsetableringen i Nordbyn/Vallsta i Offerdal har sedan i höstas varit en stor fråga, både politiskt och medialt. En stor opinion har växt fram. Trots denna uppmärksamhet kring denna fråga, lyser Socialdemokraterna med sin frånvaro i Krokoms kommun. 

Vad vill S med vindkraften i kommunen? Viner partipiskan så högt att man stödjer en stor vindkraftsindustri i ett av de finaste områdena i Offerdal? Är det därför oppositionen med S är så tyst?

Tror Socialdemokraterna att kommunens mål om 16 000 invånare kommer att lösas med en vindkraftsetablering som i bästa fall leder till någon enstaka inflyttad vuxen person, sannolikt ingen barnfamilj?

Tycker Socialdemokraterna att enstaka markägare som i många fall redan har det gott ekonomiskt ska gynnas mer och majoriteten av boende i Offerdal i stället ska drabbas och påverkas av en vindkraftsindustri? Är det solidariskt och enligt socialdemokratins politik?

Är det inte bättre för Krokoms kommun att den inflyttning som nu sker i Offerdal ska fortsätta? Att inflyttningen med barnfamiljer säkrar lokala arbetstillfällen, säkrar skolverksamheten och annan allmän service samt att nya företag etableras i Offerdal? Vill inte Socialdemokraterna i kommunen att Offerdal ska fortsätta att växa genom inflyttning?

Under 2020 stod Offerdals församling för 34 procent av befolkningsökningen i kommunen. Är det den utvecklingen man vill stoppa?

Vad är anledningen till att inte Socialdemokraterna agerar i frågan, är det inte oppositionens roll? I Krokoms kommun råder istället tystnad. Är det viktigare för S i kommunen att säkerställa att södra Sverige har el i framtiden och istället förstöra den natur och orörda fjällnära miljö som finns i Offerdal? Räcker det inte att kommunen idag levererar 2,25 procent av Sveriges vattenkraftsproduktion?

Socialdemokraterna yrkade på återremittering av ärendet om att det tematiska tillägget om vindkraft ska revideras vid senaste KF. Argumentet var bland annat att invänta den utredning kring det kommunala vetot som ska komma innan sommaren. Väntar Socialdemokraterna på att någon annan ska fatta beslut för dem? Kanske borde S förstå att tystnaden också talar. 

Varför är ni så tyst?

Vi är många som undrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel