Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Välkomna Israel till Davis Cup

Israel är inte en stat som ockuperar något Palestina.

Någon Palestinsk stat har aldrig funnits. Vad hade landet ”Palestina” i så fall för gränser innan 1948/1967? Vilken regim styrde ”Palestina” före 1948 och vad hette dess ledare före 1968?

Svaren lyser med sin frånvaro.

Israel skyddar sig mot Palestinsk aggressivitet med stängsel, till viss del med murar och med militär gränsbevakning. Palestinska terrorister rammar, skadar och dödar folk på busshållplatser, skjuter folk, med dödlig utgång på busshållplatser, skadar och dödar folk med kniv. Detta sker varje månad.

Aggressiva palestinier skjuter raketer från Gaza mot samhällen i södra Israel och skickar över ballonger med brandbomber som bränt ner över tusen hektar åkermark i södra Israel.

Självklart försöker Israel då skydda sig.

Ändå ger Israel tillstånd för Palestinier att resa in i Israel både från Västbanken och Gaza. Israeler blir däremot inte insläppta till Palestinska områden.

Israel är en demokrati med alla medborgares lika rättigheter, precis som Sverige.

Ca. 20 procent av Israels medborgare är araber med alla medborgerliga rättigheter till politisk och religiös frihet, till skola, högre studier, rättsväsende, sjukvård, arbetsliv etc. Arabiska partier finns representerade i Israels riksdag. Israels högsta domstol har en arabisk domare. Israel näst största bank har en arabisk ordförande.

Varför sprids så många lögner om Israel?

THMO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel