Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vägen får mig att sluta betala skatt

Huså by har ypperliga förutsättningar för permanent bosättning och utveckling av turismen om det inte vore för den 17 km långa, mycket dåliga grusvägen till yttervärlden.

I början av 1990-talet fanns långt framskridna planer på ombyggnad och asfaltering av Husåvägen. Några år senare blev det bortprioriterat till förmån för turistvägar till Vålådalen och Storulvån, som för övrigt saknar permanent boende.

För 4-5 år sedan hade Vägverket information i Huså om aktuella planer för Husåvägen. Man hade t.o.m. virtuella filmer om hur den nya vägen skulle löpa genom naturen. Arbetet skulle påbörjas senast 2018 och allt var frid och fröjd.

Detta tycks numera vara bortglömt. Det gäller även skötseln av grusvägen vilket lett till många olyckstillbud och flertalet punkteringar och man frestas på flera vägavsnitt att köra vänstertrafik för att undvika de värsta potthålen. Slalomkörning är legio.

Åre Kommun och Vägverket satsar nu i stället på ombyggnad av vägen mellan Såå och Björnänge, öster om Åre och gång och en cykelväg mellan Åre och Duved.

Enligt nuvarande planer som vi nyligen lyckats leta fram ska ombyggnad av vägen från Huså mot yttervärlden påbörjas först 2028 !

Ytterst skamligt..

Detta leder nu till att jag inte längre känner för att betala skatt till Åre Kommun.

Djupt besviken bybo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel