Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad ska hända Storsjögläntan?

I veckans regionfullmäktige ställde jag en fråga till den styrande minoriteten i regionen angående Storsjögläntan.

Alla som kommit i kontakt med den verksamheten vittnar om att denna vård i livets slutskede är mycket bra. Det är professionell vård och omsorg, medmänskligt bemötande och ett viktigt stöd för anhöriga.

Nu vittnar personalen om att man inte lyckas fullfölja det framgångsrika arbetet på grund av personalnedskärningar. Efter att ha tagit del av mediarapportering och intervjuer med personal förstår jag oron.

I tisdagens frågestund svarade Tom Silverklo (C) att frågan ska utredas och att ett svar kommer i april. När jag undrade om hur den styrande minoriteten prioriterar Storsjögläntan kunde Silverklo bara berätta att han, personligen, vill prioritera den här verksamheten.

Min fråga kvarstår dock; Vad tycker styret i regionen? Nu vet vi vad Silverklo personligen tycker. Men jag vill veta vad de som leder regionen har för prioritering när det gäller vården av döende människor.

Ska alla, som behöver, få den vård och hjälp som har varit så fin i vår region eller ska vissa prioriteras bort? På detta får vi förhoppningsvis svar i april. Men till dess då…?

Margareta Winberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel