Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad har Säpo för koll?

Har ögnat igenom Sten Bredbergs inlägg om försvarsfrågor och hans överdrivna rysskräck och han gör sig i många fall till talesperson för höjda anslag till försvaret. Men för att göra det kravet trovärdigt så måste det givetvis finnas en fiende, och då av naturliga själ så får det förbli Ryssland, trots att det är 211 år i augusti sedan ryssarna gjorde en attack mot Sävar och Umeå och då får vi hoppas att det är första och sista gången!

Men vad man minns mest som fältjägare av det militära är väl en repmånad i början på 60-talet då vi låg i tält och resonemanget gick på högvarv, efter avslöjandet att överste Stig Wennerström var rysk spion från 1943 och fram till 1962 och besvikelsen var stor mot den svenska officerskåren, och efter det kom ytterliga avslöjande mot officerarna Enbom, Bergling, Ströberg som täckte upp ända in på 80-talet och då hade vi ett ett starkt försvar som kostade hundratals miljarder, som ryssarna fick full insyn i på grund av landsförräderi!

Och då kan man undra i nutid vad Säpo har för koll på spioneri mot den svenska försvarsmakten, eller är det så illa att det största hotet är från de egna leden?

Vem vet, Sverige bör nog jobba mer för en nedrustning!

Fredsaktivist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel