Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är demokratin värd?

Det snackas överallt om demokrati– vid fikabord, i riksdagen, vid surströmmingsskivor och på sociala medier. Grov tillyxat betyder demokrati "folkstyre". Att folkviljan ska styra och kunna påverka. Ändå försöker de som har bra betalt för att bestämma slå igen dörren för demokratin.

Jag behöver förmodligen inte skriva vad jag syftar på. Det underliga är att de "goda" krafterna får pressa i medborgarna att det spel som nu pågår inför öppen ridå handlar om demokrati. Att demokrati inte handlar om att få tycka vad man vill utan att tycka "rätt.

Demokrati är ett begrepp som hela tiden urholkas. Demokrati som inte tar hänsyn till en stor del av medborgarna tyder på nåt helt annat än demokrati.

En totalitär maktstruktur.

Snacket om demokrati är bara en tunn fernissa som strukits över debatten. Om de närapå 20 procent av svenska folket som tror att de lever i en demokratisk högborg inser att så inte är fallet och blir förbannade. Då kan det bli farligt.

Tar ingen ställning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel